• anton-novak_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Anton Novak

Kmetija Novak se nahaja v vasici Šentpavel na Dolenjskem, ki leži nekje na sredini med Ljubljano in Novim mestom. So družinska kmetija, saj skupaj živijo kar 3 generacije, ki se družno ukvarjajo s pridelovanjem pristnih slovenskih dobrot. Že vrsto let pridelujejo krompir, v zadnjem času pa tudi kolerabo in črno redkev. Trudijo se pridelati kar najbolj kakovostno zelenjavo, v primeru suše pa nasade tudi namakajo.

 

IZJAVA
»V preteklosti se je v prenekateri slovenski vasici sadil krompir, sedaj pa temu ni več tako. Na nas pridelovalcih je, da pridelamo čim bolj kakovostno hrano, da bodo slovenski potrošniki posegali najprej po domačih pridelkih in šele nato po uvoženih.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Krompir je tista vrsta zelenjave, ki se je stežka naveličamo, saj ga lahko pripravimo na »sto in en način« in tako popestrimo vsako družinsko kosilo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?