• Slovenija_moja_dezela_pridelano_burgox-brez-ikon-novo-2_720x370.jpg

Pridelano v Sloveniji

Burgox - Peter Burger

Kmetija Burger, ki jo boste na Sparovih policah našli pod imenom Burgox, leži med Ljubljano in Krvavcem. Vodenje kmetije je pred dobrimi sedmimi leti prevzel sin Peter in se usmeril izključno v pridelavo zelenjave. Na več desetih hektarjih zemlje pridela največ krompirja, čebule in korenja. Na Sparovih policah pa boste našli še njegovo zelje, kolerabo, gomolj zelene in rdečo peso. Kmetija prideluje vso svojo zelenjavo na integriran način.

 

IZJAVA
»Zelenjava, pridelana pri nas, ima krajši rok uporabe in je včasih na videz manj privlačna, vendar pa je za naš organizem veliko bolj koristna. Na police pride zgolj v enem dnevu, zato ohrani več hranljivih snovi.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Vso gomoljasto zelenjavo shranjujte v temnem in hladnem prostoru. Posebno pozorni pa bodite pri korenju, saj bo najdlje ostal svež pri temperaturi 3 stopinje Celzija.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?