• Slovenija_moja_dezela_pridelano_viktor_pavlic_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Društvo Skupina proizvajalcev (Viktor Pavlič)

Pavličevi imajo svojo kmetijo kar na dveh lokacijah, v naseljih Zdole in Brezina pri Brežicah. Tam obdelujejo 25 hektarjev kmetijskih površin, od katerih se ekološki sadovnjaki razprostirajo na 8,6 hektarjev. Poglavitna dejavnost Pavličeve kmetije je ekološka pridelava jabolk, saj na biološki način pridelujejo kar devet različnih jabolčnih sort. V Posavju pridelajo približno 40 odstotkov vsega sadja v Sloveniji, kar priča o velikih naravnih danostih območja, na katerem delujejo.

 

IZJAVA
 »Filozofija pridelave sadja na ekološki način pomeni predvsem živeti z naravo in pridelati za zdravje zelo koristno sadje, brez ostankov pesticidov, nitratov in podobnih snovi. Naš največji izziv v prihodnosti je povečati ekološko proizvodnjo sadja, hkrati pa začeti pridelovati tudi ekološke vrtnine.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Največ naših sadik je topazovih. Poglavitna značilnost te sorte je odpornost proti škrlupu, to pa je pri ekološki pridelavi najpomembnejši dejavnik, saj je škropljenje s sintetičnimi škropivi prepovedano.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?