• Slovenija_moja_dezela_pridelano_jozica_zorko_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Gobarstvo Jožica Zorko s.p.

Gobarna se nahaja v Žadovinku v bližini Leskovca pri Krškem, kjer gojijo šampinjone, bukovega ostrigarja in shiitake v objektu velikosti približno 800 m2. Z gojenjem so se začeli ukvarjati leta 1998, in sicer najprej z bukovim ostrigarjem, kasneje s proizvodnjo šampinjonov ter nato še shiitak, sledeč zahtevam na trgu. Proizvodnjo obvladujejo družinsko, občasno – ob delovnih konicah – pa si pomagajo z najeto delovno silo. Za Gobarstvo Zorko je pomembno, da kupcem zagotovijo pester izbor dnevno svežih kakovostnih gob slovenskega porekla.

 

IZJAVA
»Zavedamo se pomena zdrave, lokalno pridelane hrane, naša proizvodnja pa temelji na kakovosti, s čimer želimo ponuditi tudi vizualno lepe gobe, saj vemo, da jih kupujemo z očmi.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Že v pradavnini so ljudje uporabljali gobe kot posebno vrsto hrane. Rimljani so označevali gobe kot »hrano za bogove«, uživali so jih ob posebnih priložnostih. Stari Grki so verjeli, da gobe dajejo posebno moč vojakom v bitki. Kitajci so jih uporabljali kot del zdravilne prehrane in jih imenovali »eliksir življenja«. Gobe lahko uživamo kot prilogo, samostojno jed, lahko pa so tudi odličen nadomestek mesa. Ko pripravljamo gobe, jih vedno solimo na koncu kuhanja. Pa veliko gurmanskih užitkov!

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?