• Slovenija_moja_dezela_pridelano_kmetija_krevh_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Gojenje gob in vrtnin - Kmetija Krevh

Kmetija Krevh je družinska kmetija iz Miklavža na Dravskem polju, ki se ukvarja z gojenjem različnih vrst gob. Deluje že od leta 1995 in ima dolgoletno tradicijo. Letno pridelajo 150 ton svežih šampinjonov, kar jih po pridelani količini uvršča na drugo mesto med pridelovalci gob v Sloveniji. Gojijo bele in rjave šampinjone, med njihove ostale proizvode pa sodita tudi bukov ostrigar in šitaki gobe. Šampinjone pobirajo dnevno, saj lahko le tako zagotovijo njihovo svežino in kakovost. Pri proizvodnji ne uporabljajo fungicidov ali pesticidov, zato so njihove gobe veliko bolj zdrave kot uvožene, pri katerih se zaradi daljših transportnih poti in nižjih standardov nadzora uporabljajo škropiva. Njihov glavni cilj je ponujati sveže gobe z izrazitim okusom in aromo.

IZJAVA
»Pri nakupu gob je potrebno biti pozoren na kakovost in rok trajanja. Gobe moramo uživati čim bolj sveže, saj le tako ohranijo vse hranilne vrednosti. V kmetiji Krevh zagotavljamo te standarde kakovosti, saj naše proizvode pakiramo dnevno sveže in jih še isti dan dostavimo v trgovine.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Šampinjone lahko uživate presne ali pa jih pečete, polnite, cvrete in kuhate. Shranjujte jih v hladilniku v originalni embalaži, gob ne umivajte, ampak jih samo obrišite z vlažno krpo. Gobe so zelo dober nadomestek mesa in so vedno bolj priljubljena jed, saj njihova priprava ne zahteva veliko časa, imajo pa tudi nizko energijsko vrednost in so zato primerne za vse vrste diet.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?