• Slovenija_moja_dezela_pridelano_jele_kitt_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Jele Kitt d.o.o.

Jele Kitt je družinsko podjetje kmetije Sadjarstvo Palčič iz zaselka Jele pri Borovnici, na robu Ljubljanskega Barja. Pred stoletjem in vse do leta 1984 so bili mešana kmetija z živinorejsko in poljedelsko proizvodnjo, pridelki pa so bili namenjeni predvsem samooskrbi družine. Čez čas sta se Anton Palčič in žena Zora odločila za preusmeritev v sadjarstvo, v pridelavo ameriških borovnic, ki jim kisla barjanska tla zelo ustrezajo. Danes skupaj s sinovoma Tinetom in Jernejem pridelujejo 30 sort borovnic v največjem nasadu borovnic v Sloveniji, ki obsega 22.000 grmov na 10 hektarjih površin. Borovnice tržijo pod blagovno znamko »Borovnice iz Borovnice«, njihova pridelava pa poteka izključno na sonaraven način, po mednarodnem standardu GLOBALG.A.P. (nadzor od njive do mize) in po mednarodnem sistemu za zagotavljanje varne hrane HACCP.

 

IZJAVA
»Našim kupcem zagotavljamo, da so pridelki, pridelani pri nas, resnično neoporečni. Naši otroci in vnuki jih neomejeno uživajo, zlasti zato, ker imajo zaradi specifične barjanske mikroklime z vročimi dnevi in mrzlimi nočmi izrazit okus in aromo.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Jagodičje, kot so borovnice in robide, hranimo pri temperaturah do + 7 °C. Tako ostane sveže tudi teden dni in več. Zaužitje dveh pesti tako ohlajenih borovnic na tešče blagodejno vpliva na želodec in odpravi lakoto. Najboljši zavitek je borovničev, za nadev pa lahko uporabimo sveže ali zamrznjene borovnice.

Več >>

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?