• Slovenija_moja_dezela_pridelano_joze_rozman_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Kmetijstvo Jože Rozman

Kmetijstvo Jože Rozman ali Pr' Mahau, kot se imenujejo po domače, se nahaja v Križah na Gorenjskem. Kmetija sodi med starejše, saj deluje že skoraj 150 let. V svojih začetkih je bila usmerjena predvsem v živinorejo, pred približno 25 leti pa so začeli s pridelavo in prodajo zelenjave. V nekaj letih so se popolnoma preusmerili in se posvetili zgolj pridelavi slednje. Glavna proizvoda – solato endivijo in kristalko – pridelujejo na 6 hektarjih obdelovalnih površin. Poleg tega pridelujejo tudi zgodnje zelje, kitajsko zelje in radič štrucar. Kot cilj izpostavljajo predvsem okolju čim bolj prijazno kmetovanje z minimalno uporabo škropiv, vključeni pa so tudi v integrirano proizvodnjo.

 

IZJAVA
»Vizija kmetije je pridelava kakovostne in okusne zelenjave, predvsem pa ohraniti rodovitno zemljo in neokrnjeno naravo naslednjim rodovom.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Nakup slovenske zelenjave pomeni uživanje zdrave in kakovostne hrane, brez konzervansov, s polnim okusom in svežino, kar dosežemo s hitro dostavo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?