• kz-lenart_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

KZ Lenart z.o.o.

V Kmetijski zadrugi Lenart je združenih 20 pridelovalcev hrena. Med kmetijskimi pridelki zavzema hren posebno mesto, saj gre za prehranski dodatek, značilen za večino slovenskih krajev in sestavni del naše kulinarike. Hren, ki ga ponujajo slovenskim kupcem, je pridelan v Prekmurju in Slovenskih Goricah.

IZJAVA
»Jej hren in zdrav boš kot dren ter še veliko drugih pregovorov priča o vsestranski uporabnosti hrena. Veseli smo, da je slovenski potrošnik vsako leto bolj naklonjen slovenski hrani. Kot proizvajalci hrane zagotavljamo, da na trg pošiljamo preverjene pridelke, s čimer želimo prepričati domače kupce, da si tudi sami privoščijo zdravo in okusno. Zato spoštovani kupci, kupujte slovensko hrano.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Hren je rastlina, ki najbolje uspeva v težjih tleh in za svojo rast potrebuje veliko ročnega dela. Kmetje, ki že več kot 30 let vestno sadijo in pripravljajo hren za slovenski trg, so tisti, ki jim je mar, kaj bo jedel slovenski potrošnik. Hren, pakiran v folijo, ni industrijski izdelek, ampak ga je pridelovalec pregledal vsaj 10-krat. Naloga zadruge je, da seznani slovenskega potrošnika tudi o načinu pridelave, ki je pri nas bistveno drugačen kot v državah, ki na našem trgu ponujajo cenejše različice. Hren, pridelan pri nas, je obstojen in polnejšega okusa.

Več >>

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?