• Slovenija_moja_dezela_pridelano_miran_klinc_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Miran Klinc

Miran Klinc iz Gorišnice na območju t. i. »Lukarije«, ki se razteza od Ptuja do Ormoža, na tradicionalni način prideluje ptujski lük, ki velja za prvo slovensko zelenjavo z evropskim zaščitnim certifikatom. Na srednje veliki kmetiji deluje že 15 let, zadnja leta pa se ukvarja zgolj s pridelavo kakovostnega ptujskega lüka. Območje, na katerem ga prideluje, je zelo prodnato in znano po svoji specifični klimi, zaradi katere ima čebula zelo poseben in poln okus. Znana je po svoji izjemni kakovosti in hranljivosti, hkrati pa jo odlikujejo tudi velika vsebnost suhe snovi in številne naravne učinkovine.
Gospodu Miranu so se na fotografiji pridružili upokojenci, ki skrbijo za Dominkovo domačijo (v ozadju), katera velja za neprecenljiv dragulj slovenske kulturne dediščine.

IZJAVA
»Ptujski lük je znan po svoji izredni kakovosti, zaradi katere ga lahko imenujemo tudi za "kralja čebul".«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Svojim strankam želimo omogočiti, da postanejo pravi kulinarični mojstri. S čebulo vrhunske kakovosti boste v svoji kuhinji lahko ustvarjali odlične jedi z izvrstnim okusom, ki bodo navdušile celo družino.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?