• miran-lavrinc_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Miran Lavrinc

So eni izmed redkih pridelovalcev ameriških borovnic v Sloveniji, saj gre za rastlino, ki zahteva posebna tla. Barje jim s kislimi, vlažnimi in humusnimi tlemi daje idealne pogoje za rast. Nasad je velik tri hektarje, na njem pa je posajenih 6000 sadik z 51 različnimi sortami, katerih je nekaj še mladih. Predlani so končali z nasajanjem novih sadik, zato nasad še ne obrodi toliko, kot bi, če bi bile sadike odrasle. Pridelek se zaradi tega še vedno veča in je lani znašal 23.000 kilogramov.IZJAVA:
»Prisegamo na integrirano pridelavo ameriških borovnic, ki je ljudem in okolju prijazna. Vsako leto prav tako pridobimo certifikat o integrirani pridelavi.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Borovnice sodijo med najbolj zdravo in celo zdravilno delikatesno sadje. Pomagajo pri slabokrvnosti, urejujejo prebavo in vrednost sladkorja v krvi ter vračajo moč in vitalnost vašemu organizmu, saj so polne vitaminov in mineralov.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?