• paradajz_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Paradajz d.o.o.

Rastlinjaki, v katerih zorijo LUŠT paradižniki, se nahajajo v Renkovcih, majhni prekmurski vasici. Začeli so z idejo o izvensezonskem integriranem načinu pridelave paradižnika pod znamko LUŠT v okviru družbe Paradajz, d. o. o., ki trenutno zaposluje okrog 50 ljudi. Temelj in največjo pridelavo v okviru Združenja LUŠT predstavlja prav pridelava paradižnikov, ki jih letno pridelajo okrog tri tisoč ton oziroma en in pol kilogram za vsakega Slovenca. V neposredni bližini se nahaja vrtina z geotermalno vodo, s pomočjo katere se ogreva prostor, ko sonce v hladnejših mesecih zagotavlja premalo toplote. S svojim delom želijo Slovenkam in Slovencem ponuditi domač, okusen paradižnik in drugo zelenjavo ter posledično dvigniti samooskrbo z zelenjavo in razvoj novih delovnih mest v Pomurju.

IZJAVA
»Paradižnik LUŠT je pridelan na okolju prijazen način, njegov okus pa je rezultat izbire starejše sorte, obiranja ob polni zrelosti in kratkih transportnih poti.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Paradižnik se pravilno hrani na temperaturi okrog 20 stopinj Celzija. Če ga damo v hladilnik, paradižnik izgubi okus in postane kašast, življenjske dobe pa mu bistveno ne podaljšamo.

Več >>

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?