• rajko-drinovec_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Rajko Drinovec

Kmetija Drinovec se nahaja v vasi Okroglo na Gorenjskem in ima že dolgoletno tradicijo. Pred leti so z zelenjavo zalagali vrtce in hotele na obali, potem so kupili lastno pakirnico in polirnico ter začeli dobavljati večjim trgovskim podjetjem, kot je Spar. Ukvarjajo se s pridelavo jedilnega krompirja, čebule, korenja in rdeče pese. Skupaj obdelujejo 45 hektarov njiv na različnih lokacijah, v sezoni 2014 pa so tako pridelali 1500 ton krompirja, 350 ton čebule, 200 ton korenja in 30 ton rdeče pese. So imetniki certifikata GLOBALG.A.P., pri čemer gre za priznani niz standardov, namenjenih zagotavljanju dobre kmetijske prakse, in je tako tudi zagotovilo potrošnikom in trgovcem, da proizvod dosega sprejemljivo varnost za potrošnika. Pridelke redno kontrolirajo, opravljajo analize pridelovalnih površin, na kmetiji pa tudi strogo nadzirajo uporabo fitofarmacevtskih sredstev.

IZJAVA
»Na Kmetiji Drinovec se zavedamo, kako dragoceno je za Slovenijo in Slovence, da nismo odvisni od uvožene hrane, in da je velika prednost, če se čim več hrane pridela doma, na domačih slovenskih tleh. Zato se bomo še naprej trudili za kakovostno pridelan slovenski krompir, čebulo, korenje in rdečo peso.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Potrošniki se vedno bolj zavedajo prednosti slovenskih pridelkov. Zavedamo se, da je naša naloga, da potrošnikom ponudimo pridelke najvišje kakovosti, ki so pridelani na slovenskih poljih.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?