Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • sinigoj-tomaz-franc_720x370.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Šinigoj Franc in Tomaž

Kmetija ima več kot 350-letno tradicijo, o čemer pričajo tudi pisni viri. Najstarejši je iz leta, ki je tudi v njihovem logotipu in označuje leto, ko je bil grof Rabatta krstni boter hčeri gospodarja. Kmetija je skozi stoletja doživljala vzpone in padce, se povečevala in delila, v sedanjem obsegu pa obstaja približno 100 let. Kmetija leži v središču Vipavske doline in obsega 20 hektarjev sadovnjakov. Blaga celinska klima z vdori sredozemskega vpliva ustvarja odlične pogoje za sadjarstvo in vinogradništvo. Pridelujejo breskve, nektarine, hruške, češnje, kaki in aktinidije. Analize za njihove pridelke redno izvajajo v referenčnem laboratoriju podjetja Neotron iz Italije.

IZJAVA
»Kmetujemo na naravi in potrošniku prijazen način, zato v naših sadovnjakih gnezda različnih ptic niso nobena redkost. Prav tako so prisotni zajci, fazani in srnjad, s čimer se v okoliških državah ne morejo pohvaliti. Želimo si še nadaljnjega sodelovanja z družbo Spar z namenom potrošnikom ponuditi zdravo hrano po primerni ceni.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Sorta hrušk abatte fetel je najbolj zastopana v evropskem prostoru. Zelo dobro prenaša skladiščenje in hlajenje. Sadeži so stekleničaste oblike in rahlo ukrivljeni. Obarvana je rumenozeleno z rjasto lupino, s čimer mislimo na rjave, hrapave lise, ki nastanejo okoli prirastišča peclja. Sorta je zelo občutljiva na pozebo. Meso sadeža je bele barve, se topi, je sočno in rahlo aromatično.