• sinigoj-tomaz-franc_720x370.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Šinigoj Franc in Tomaž

Kmetija ima več kot 350-letno tradicijo, o čemer pričajo tudi pisni viri. Najstarejši je iz leta, ki je tudi v njihovem logotipu in označuje leto, ko je bil grof Rabatta krstni boter hčeri gospodarja. Kmetija je skozi stoletja doživljala vzpone in padce, se povečevala in delila, v sedanjem obsegu pa obstaja približno 100 let. Kmetija leži v središču Vipavske doline in obsega 20 hektarjev sadovnjakov. Blaga celinska klima z vdori sredozemskega vpliva ustvarja odlične pogoje za sadjarstvo in vinogradništvo. Pridelujejo breskve, nektarine, hruške, češnje, kaki in aktinidije. Analize za njihove pridelke redno izvajajo v referenčnem laboratoriju podjetja Neotron iz Italije.

IZJAVA
»Kmetujemo na naravi in potrošniku prijazen način, zato v naših sadovnjakih gnezda različnih ptic niso nobena redkost. Prav tako so prisotni zajci, fazani in srnjad, s čimer se v okoliških državah ne morejo pohvaliti. Želimo si še nadaljnjega sodelovanja z družbo Spar z namenom potrošnikom ponuditi zdravo hrano po primerni ceni.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Sorta hrušk abatte fetel je najbolj zastopana v evropskem prostoru. Zelo dobro prenaša skladiščenje in hlajenje. Sadeži so stekleničaste oblike in rahlo ukrivljeni. Obarvana je rumenozeleno z rjasto lupino, s čimer mislimo na rjave, hrapave lise, ki nastanejo okoli prirastišča peclja. Sorta je zelo občutljiva na pozebo. Meso sadeža je bele barve, se topi, je sočno in rahlo aromatično.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?