• Slovenija_moja_dezela_pridelano_slom_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Slom

Podjetje Slom, ki Spar oskrbuje z odličnimi jabolki, je ime dobilo po Antonu Martinu Slomšku. Nahaja se namreč v neposredni bližini njegove domačije na Ponikvi. V svoji bogati ponudbi imajo več kot 15 različnih vrst jabolk, ki jih odkupujejo od 30 različnih sadjarjev iz vzhodnega dela Slovenije, nekaj jabolk pa pridelajo tudi na lastnih površinah.Eden izmed njihovih največjih sadjarjev je Alojz Mlakar, ki je leta 2011 osvojil naziv inovativnega mladega kmeta. Alojz je pred petimi leti prevzel kmetijo od staršev in se usmeril izključno v sadjarstvo. Na šestih hektarjih sadovnjaka pridela okoli 300 ton jabolk letno, pri tem pa upošteva smernice integrirane pridelave. Kot sam rad poudari, je za uspešno pridelavo jabolk potrebnega nekaj znanja, precej prakse, največ pa veselja.

IZJAVE
»Naša jabolka se ne vračajo, vračajo se kupci
- Slom
»Za uspešno pridelavo jabolk je potrebnega nekaj
  znanja, precej prakse, največ pa veselja

- Alojz Mlakar 

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Najbolj od vsega priporočam sveža jabolka. Zame je jabolko najboljše, če je trdo in sočno, od vseh jabolk pa imam najraje sorto Gala.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?