• zeleni-hit_720x370-1.jpg

Slovenija, moja dežela

Pridelano v Sloveniji

Zeleni Hit d.o.o.

Družinsko podjetje Zeleni hit že več kot dvajset let velja za sinonim trendovskega, a hkrati tradicionalnega pristopa k pridelavi zelenjave in sadik. Nahajajo se na obrobju Ljubljane, točneje v Savljah, kjer je bila včasih domača kmetija. Med raznovrstno ekološko zelenjavo v zadnjem času dajejo prednost pridelavi ekološkega krompirja in zelja. Prepoznavni so predvsem po pridelavi kakovostnih ekoloških sadik, po številnih sortah buč in zelo okusnih paradižnikih. Kmetija leži na vodovarstvenem območju, kar je bil eden od razlogov, da so alternativno možnost razvoja poiskali v ekološkem kmetovanju. Prihodnost kmetije vidijo v ekološko pridelani hrani, v pestri prodajni ponudbi in dobro poučenih prodajalcih.

IZJAVA
»Kvalitetno pridelana zelenjava za kvalitetno življenje. Naš izziv je vedno uporabniška perspektiva, naše stranke pa se zavedajo, da dobijo zdrav, okusen in všečen pridelek. Lokalna pridelava ekološke hrane postaja nova zapoved, morda kmalu eksistencialna nujnost. Gre za skrb in odgovornost do narave, ki smo jo podedovali od naših prednikov.«

KOTIČEK PRIDELOVALCA

Naša posebnost je pridelava listnatega zelja, ki zaradi temnozelene barve vsebuje bistveno več klorofila in hranil kot navadno zelje. Kot vemo, ima klorofil, ali kot mu radi rečemo, zelena molekula zdravja, pomembno vlogo pri obnovi krvnih celic. Zeljne liste lahko pobiramo celo zimo in najbolje je, če jih uživamo presne, v obliki sokov.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?