• branko_klemencic-1_720x370.jpg

Vzrejeno v Sloveniji

Rejec goveda

Klemenčič Branko

Branko Klemenčič se rad pošali, da so pri njih vino, pesem in ljubezen zdravilo za čisto vse tegobe. Dobrodušnost in hudomušnost sta ga vedno spremljali, četudi sta z bratom osirotela, ko je bil sam še v osnovni šoli. Rad se pohvali in ponosen je, da sta tako kljub temu, tako mlada in iz skromnih začetkov, kmetijo popeljala do njenih današnjih, zavidanja vrednih uspehov. Tako danes obdelujejo kar 140 hektarjev zemlje in skrbijo za 95 glav govedi. Z željo, da bo ta število živine povečal na 300 glav, sinu nasledniku že sedaj vestno predaja vse svoje znanje. Branko namreč najbolj poudarja ravno pomembnost učenja in rednega sledenja stroki. Obenem pojasnjuje, da so v kmetijstvu in živinoreji cene izredno muhaste, kar vpliva na plačilno nedisciplino in nestabilne delovne pogoje. Zato je iskreno ponosen na svojo zadrugo, za katero trdi, da za svoje člane skrbi kot le malokatera.

Klemenčičevi so bili leta 2001 izbrani za Naj kmetijo Ptuja, gostili so v kmetijski oddaji, obenem pa dobili tudi priznanje Kmetijske zadruge Ptuj, ki ga ta podeli le svojim dolgoletnim in najbolj uspešnim članom. To, da svojo živino hranijo izključno s hrano, ki jo pridelajo na svoji zemlji, je tista ključna razlika, ki slovensko meso naredi res kvalitetno. Zato Branko upa, da bomo Slovenci v domači proizvodnji prepoznali ves trud in trdo delo ter jo v prihodnje še bolj cenili.

 

  • branko_klemencic_galerija_720x350.jpg

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?