• robert_mohoric-2_720x370.jpg

Vzrejeno v Sloveniji

Rejec goveda

Robert Mohorič

»Kmetija je podjetje pod milim nebom, kjer dela nikoli ne zmanjka.«

Robert Mohorič, doma v Trnovski vasi pri Ptuju, je kmetijski dejavnosti in živinoreji zavezan že od rojstva. Po zaključenem študiju poljedelstva je zato decembra lani, kot predstavnik tretje generacije, prevzel tudi vajeti družinske kmetije Mohorič. Mladi gospodar o svoji kmetiji, na kateri danes redijo kar 230 glav govedi, razmišlja kot o podjetju, kjer dela prav zagotovo nikoli ne zmanjka. Vsakodnevna skrb za živino namreč zahteva celega človeka in veliko odrekanja, ki ga osmisli le izjemna srčna predanost.

Ravno zato pobudo za več slovenskega mesa Robert vidi kot pravo priložnost za nadaljevanje in razvoj živinorejske dejavnosti v Sloveniji. Obenem pa se zaveda, da mora zato na kmetiji vestno slediti spremembam časa in redno skrbeti za vpeljevanje nove mehanizacije in tehnoloških postopkov. Da je meso, ki prispe na police naših kupcev, res vrhunske kakovosti, skrbi z rednimi zunanjimi preverjanji in izključno rastlinsko krmo. Osnovno prehrano za njegovo živino tako predstavljajo le doma pridelani pšenica, ječmen, koruza, detelja in oljna ogrščica, ki jih Robert z družino v prvih pomladnih dneh pridno seje na kar 95 hektarjih površin. Predanost in povezanost sta tisto, kar zagotavlja najboljše meso iz kmetije Mohorič.

 

  • robert_mohoric_galerija_720x370.jpg

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?