• janko_smigoc-2_720x370.jpg

Vzrejeno v Sloveniji

Rejec prašičev

Šmigoc Janko

»Ohranjajmo tradicijo slovenskega podeželja!«

Kmetija Šmigoc je prijetna družinska kmetija, ki leži le streljaj stran od Ptuja, natančneje v Muretincih pri Gorišnici. Šmigoci pripovedujejo, da so v njihovi vasi pravzaprav še edini, ki se ukvarjajo s kmetijstvom. A zato še toliko bolj trdno verjamejo, da se mora slovenska podeželska tradicija prenesti naprej na bodoče rodove. Tudi Matej Šmigoc, 23-letni naslednik, si želi, da bi kmetija ostala v družinskih rokah. Zato se je - prav tako kot poprej njegov praded, ded in oče - po končani diplomi iz agronomije odločil svoje življenje posvetiti ravno kmetijstvu in živinoreji.

Kakovostno meso slovenskega porekla je pri njih zagotovo rezultat izredno povezane družine in negovanja tradicije. Dandanes pa si delo olajšajo tudi z modernizacijo klasičnih kmečkih opravil, zato na kmetiji Šmigoc veliko pozornosti namenjajo stalnim izboljšavam. Vlagajo v dobre stroje, s katerimi sami obdelujejo pšenico, koruzo, ječmen in oljno ogrščico, ki sestavljajo osnovno krmo za živali. Predanost živinorejski dejavnosti je pri Šmigocih torej tesno prepleten družinski posel, pri katerem nikoli ni počitka.

 

  • janko_smigoc_galerija_1_720x370.jpg

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?