• jozef_valenko-2_720x370.jpg

Vzrejeno v Sloveniji

Rejec prašičev

Valenko Jožef

»Živimo z naravo, jejmo domače!«

Družinska kmetija Valenko je v primerjavi z ostalimi živinorejskimi kmetijami na tem geografskem območju precej mlada. Jožef in Marija Valenko sta se s kmetijsko dejavnostjo začela ukvarjati šele leta 1995 in sta tudi prva generacija, ki je pričela z integrirano proizvodnjo poljedelstva in prašičereje. Jožef Valenko je pred 30 leti prevzel en hektar zemlje, danes pa jih z družino obdelujejo kar 80. Za slovenske razmere so zato precej velika kmetija, ki se po svoji organizacijski strukturi lahko kosa z najboljšimi v Evropi.

Družina Valenko pa kljub velikosti kmetije najprej verjame v naravno, domačo pridelavo hrane. Zavedajo se namreč, da je ravno proizvodnja hrane tista edinstvena panoga, ki omogoča obstoj človeškega bitja. Da bi lahko zvesto sledili svojemu cilju in kot rezultat svojega dela ponudili le najboljše, se pri njih s kmetijsko dejavnostjo ukvarja cela družina. Na kmetiji je tako zaposlena tudi žena, medtem ko sin končuje doktorat na elektro faksu, mlajša hči pa diplomo iz turizma. Jožef ponosno pojasni, da se na tak način v celoto povežejo prav vsi aspekti poslovanja na kmetiji.

 

  • jozef_valenko_galerija_720x350.jpg

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?