• janez_zelenik-2_720x370.jpg

Vzrejeno v Sloveniji

Rejec prašičev

Zelenik Janez

»S srcem pri svojem delu.«

Tudi Janez Zelenik iz Levajncev je kmetijo s pripadajočimi 40 hektarji zemlje nasledil. Njen razvoj spremlja vse od majhnih dni ter še danes diha z njo in zanjo. Zato šaljivo doda, da mora kmet znati vse – pridno delati, prepoznati, kdaj je njegova žival bolna ter s kmetijo upravljati kot bi bila podjetje. Na njej si v enem lahko direktor, veterinar in računovodja, takšno delo pa ni enostavno; predvsem pa zahteva, da ga opravljaš s srcem!

Janez zato poudarja, da v Sloveniji v poplavi ponudbe žal prehitro pozabljamo, da veliko preveč uvažamo, četudi imamo dovolj zemlje, da bi vse dobrine uspeli pridelati sami. V sodobnem tempu življenja, ko so nam stvari vedno na razpolago, zato izgubljamo zavedanje, kako močno smo dejansko odvisni od spremenljivosti narave. Sam si zato želi še več gospodarskih spodbud in sodelovanj, ki bi v prihodnosti omogočili, da bi bilo ravno naše cvetoče slovensko podeželje tisto, ki bi s kvalitetno hrano lahko preskrbelo prav vse Slovence.

 

  • janez_zelenik_galerija_720x350.jpg

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?