• panvita-720x370-2.jpg

Zgodbe naših dobaviteljev

Predstavi se naš dobavitelj skupina Panvita

Okus, življenje in vitalnost

Skupina Panvita povezuje tri med seboj prepletene dejavnosti: kmetijstvo, meso in mesne izdelke ter ekologijo in energetiko. Poslanstvo udejanjajo v odgovornosti do okolju prijazne pridelave hrane in sonaravne reje živali. Ta usmeritev izhaja že iz naravnih danosti – mogočne ravnice, kjer panonska življenjska energija, sonce in rodovitna zemlja ustvarjajo popolnost. Luki Pirherju, vodji prodaje iz Panvite, smo zastavili nekaj vprašanj.


Vaša zgodba se je začela že v 20. letih prejšnjega stoletja?

To je bilo z ustanovitvijo takratnega banovinskega posestva. S svojo organiziranostjo in znanjem je posestvo kmalu postalo največji kmetijsko-pridelovalni obrat v takratni Kraljevini SHS. Iz majhnega obrata, ustanovljenega leta 1922, je tako podjetje preraslo v vodilnega proizvajalca mesnih izdelkov.


Zibelka razvoja celotne Skupine je poljedelstvo?

Tako je. Danes z najsodobnejšo opremo obdelujemo več kot 3500 hektarjev kmetijskih površin za proizvodnjo osnovnih kultur: pšenice za prehrano, krmo ali seme; oljne ogrščice; koruze za krmo ali seme; in krmilnega in semenskega ječmena.

Med drugimi so meso in mesnine AVE vaša najprepoznavnejša znamka. Kaj jo odlikuje?

Naša dolgoletna tradicija, skrb za varnost in zagotavljanje sledljivosti celotno pot od njive do mize so zagotovilo za stalno kakovost in odličnost naših izdelkov. Verjamemo, da bo v naši pestri ponudbi vsakdo našel svojo kulinarično poslastico. Pri tem velja izpostaviti, da lahko v naših mesnih dobrotah brezskrbno uživajo prav vsi, saj so brez alergenov, kot so soja, jajca in gluten.

Na Sparovih policah ste z večino svojih izdelkov prisotni že dobro desetletje?

Tako je, in s ponosom povemo, da smo v Sparovih trgovinah prisotni z večino svojih mesnih izdelkov pa tudi s svežim piščančjim in svinjskim mesom. Z dobrim sodelovanjem, z roko v roki in konstruktivnim dialogom sta uspeh in zadovoljstvo zagotovljena obema stranema.

Leskovački čevapčiči s pečenim vitlofom in šampinjoni

Število oseb: 4            Čas priprave: 25 min.            Zahtevnost: enostavno

Priprava:
Šampinjone očistimo ter odstranimo bete. Premažemo jih z oljčnim oljem, solimo, popramo ter pustimo stati približno 10 minut, medtem enako storimo tudi z vitlofom. Ko je žar primerno ogret, nanj najprej položimo šampinjone z glavo navzgor. Po petih minutah jih obrnemo in notranjost napolnimo z malo sesekljanega česna in potresemo z ribanim parmezanom. Istočasno na žar položimo še leskovačke čevapčiče Ave s kajmakom. Po nekaj minutah dodamo vitlof in ga zelo na hitro popečemo z vsake strani. Šele potem ga ovijemo v pečeno mesno slanino Ave in položimo nazaj na žar še za dve do tri minute. Medtem na krožnike damo še nekaj rukole ter ji dodamo šampinjone, vitlof in seveda slastne čevapčiče Ave.

Dober tek!

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?