• pekarna-keksarna-720x370-2.jpg

Zgodbe naših dobaviteljev

Predstavi se naš dobavitelj Pekarna - keksarna

Piškoti naših babic

Vsakdo, ki je že kdaj potoval skozi Vrhniko, pozna Pekarno-keksarno gospoda Jožeta Adamiča. Do nje vas ne bo vodil samo vonj po slastnih domačih piškotih, pač pa tudi dober glas, ki si ga je pekarna v več desetletjih dela več kot zaslužila. Gospod Jože Adamič, ki je z novim letom vodstveno taktiko predal sinu, Boštjanu Adamiču, nam je med drugim zaupal, da so vsi piškoti narejeni po receptih njegove babice in natanko tako, kot jih je pripravljala sama.


Vaša pekarna in keksarna praznuje že častitljivih 42 let!


Joj, ko bi vedeli, kako smo začeli! (smeh) Takrat ni bilo denarja in začeli smo tako, da smo skorajda vse delali ročno. Takoj ko smo kaj zaslužili, pa smo kupili tudi kakšen mešalnik in druge prepotrebne stroje. Še dolgo pa smo testo valjali kar na roke.

Delavnik je bil strašno dolg. Koliko piškotov pa ste ročno naredili v enem dnevu?

Če smo jih uspeli na dan narediti 200 kilogramov, je bilo veliko. Delali smo od jutra do večera in res smo morali biti pridni. No, delavnik je tudi danes ostal tako dolg, le delo je zaradi vseh modernih strojev veliko lažje.

V Sparovih trgovinah ste prisotni že dobrih 18 let. Kako vam ob tem uspe še dostava po vsej Sloveniji?

Veste, dostavljamo pa tako – ambulantno (smeh)! Ne gre drugače.

Je priprava piškotov vsa leta ostala enaka?

Vse je enako kot prvi dan, ko smo začeli. Od nekdaj uporabljamo samo slovenske sestavine. Od moke, jajc, margarine pa do vanilije in pecilnega praška. Vsi piškoti so narejeni brez aditivov. Piškoti so sicer malo bolj kompaktni, da se ne drobijo preveč, a okusi so enaki, kot če bi pekli doma.

Piškoti so narejeni po receptih vaše babice. Kaj je bil za vas najlepši odziv kupcev nanje?

Veste, enkrat mi je neka gospa poslala 100 praznih embalaž. Ob tem se je pošalila: ˝Toliko vaših piškotov sem v teh letih pojedla. Gospod Adamič, mi boste za to kaj dali?˝ Seveda sem ji takoj poslal novo zalogo naših piškotov! (smeh) Veste, to nam veliko pomeni.

Orehovi rogljički

Sestavine:
7 beljakov
500 g  sladkorja
200 g drobtin
200 g grobo mletih orehov
500 g mletih orehov
Priprava:
Beljake s sladkorjem stepemo v sneg, primešamo drobtine
in orehe ter zmes malo prepražimo v teflonski ponvi.
Nato na grobo mlete orehe brizgamo dobljeno maso v svaljke,
ki jih previdno povaljamo v orehih, zvijemo v rogljičke in
damo v pečico. Pri 160 ºC pečemo 10–15 minut. Pečene
pomočimo v čokolado.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?