• gomilar-720x370-1.jpg

Zgodbe naših dobaviteljev

Predstavi se naš dobavitelj Gomilar d.o.o.

S kakovostjo in pošteno ceno do zadovoljnih kupcev

Gomilar d. o. o. je družinsko podjetje iz Vrhpolja pri Šentvidu blizu Ivančne Gorice, ki je nastalo na temeljih tradicionalne pridelave krompirja in sega v leto 1935. S Sparom sodelujejo že srečnih 13 let in je zavezano nenehnemu razvoju. Posveča se strateškemu planiranju nabave in pakiranju krompirja in čebule. V podjetju posebno pozornost namenja jedilni kakovosti krompirja in s tem tudi namenu uporabe: za solate, za pečenje in za kuhanje. Tak krompir, ki ga odlikujejo vrhunska kakovost, izjemen okus in priročna embalaža, tržijo pod blagovno znamko Spar. Z Jožetom Trontljem, lastnikom podjetja, smo se pogovarjali o tem, kaj pomeni »imeti krompir« ‒ tudi dobesedno.

Znana fraza »imeti krompir« verjetno izhaja iz ljudskega reka, v katerem se uspeh povezuje s srečo. A težko bi rekli, da so vaši dosežki le posledica naključij in sreče. Kaj je posebnost vašega podjetja?

Naši aduti so stalna kakovost in najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Konstantno, kar dvanajst mesecev na leto, kupcem zagotavljamo le najboljše. Prav tako smo zelo prilagodljivi glede naročil, zagotavljamo pa tudi popolno sledljivost domačega in tujega blaga. Za slednjega imamo tudi certifikate Global G.A.P..

Krompir poleg sinonima za srečo velja tudi za eno najpomembnejših živil na svetu, ki je pogosto na jedilnikih Slovenk in Slovencev. Kako se vaš krompir razlikuje od ostalih?

V kuhinji vedno bolj pridobiva pomen uporabnost krompirja, zato veliko pozornosti namenjamo prav temu. Skrbno izbiramo sorte, ki so uporabne za različne namene; tako jih ločimo na krompir za pečenje, za kuhanje in za solate. Glede na namen uporabe smo izbrali tudi različne barve embalaže in tako kupcu poenostavili izbiro.

Kako pravilno hraniti krompir

Le s pravilnim skladiščenjem bomo krompir lahko dolgo obdržali lepega, zdravega in predvsem uporabnega. Krompir zmeraj hranite v temnem prostoru, saj ob prisotnosti svetlobe pozeleni in začne kaliti.  Shranjevati ga je treba pri temperaturi 6–8 °C. Pri nižjih temperaturah gomolji postanejo sladkastega okusa. Če krompir za nekaj dni prestavimo na sobno temperaturo ohrani okus, a za skladiščenje ni več primeren, saj bo kmalu začel kaliti.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?