• fintun-720x370-2.jpg

Zgodbe naših dobaviteljev

Predstavi se naš dobavitelj Fin Tun

Za gurmane in kuharske navdušence

Da je kulinarika resnično »kul«, dokazuje ponudba podjetja Fin Tun, ki navdušuje tudi najzahtevnejše ljubitelje dobre hrane. Ponudba obsega tako sveže zamrznjene morske dobrote, kot so ribe, raki, mehkužci, školjke, kot tudi razne mediteranske specialitete, testenine, omake, olja, vino, sire, pršut ter še mnogo drugih dobrot. Podjetje se lahko pohvali z visokokakovostnimi izdelki, ki jih najdemo v njegovi lastni prodajni verigi trgovin Cool House, v Sparovih trgovinah pa tudi v hotelih in restavracijah po celi Sloveniji. O butičnih izdelkih, katerih skupni imenovalec so gurmanski užitki, smo se pogovarjali z lastnikom podjetja Alešem Grbcem.

Kako se je pravzaprav začela zgodba Cool Housa?

Fin Tun je družinsko podjetje, v katerem smo pred dobrimi 15 leti začeli z dostavo zamrznjenih rib, rakov in mehkužcev restavracijam. Nadaljevali smo z dostavo svežih rib, k temu dodali še meso ter ponudbo razširili na italijanske suhe paradižnike, kapre, olive, delikatese, kot so npr. tartufate, vse do oljčnega olja.

Spar vas je povabil k sodelovanju prav zaradi vaše butične ponudbe vrhunskih izdelkov.

Spomnim se, da nas je odkril v naši trgovini v Novi Gorici. Zelo hitro smo začeli sodelovati. Zame osebno je bilo zanimivo in pozitivno predvsem to, da smo Sparu že na začetku povedali, da ne želimo biti del zgodbe, kjer je pomembna samo cena, ta pa se je z nami strinjal. To je bila velika sprememba glede na naše izkušnje z ostalimi trgovci. Tako smo začeli z dostavo visokokakovostnih rib po zmernih cenah. In potrošniki so to z nakupom vedno znali nagraditi.

Kakovost vaših izdelkov je enaka kakovosti tistih, ki jih odkupujejo restavracije. Kako vam to uspeva?

V prvi vrsti so razlog preverjeni dobavitelji. Enake izdelke, kot jih dostavljamo v restavracije, prodajamo tudi v trgovinah. To je ključ našega uspeha. Ohranili smo visokokakovostne butične izdelke, le da je njihova prodajna količina zdaj večja.

Kaj pa je vaša največja prednost pred ostalimi?

Mislim, da je to zagotovo ugodna cena za tako kakovostne izdelke. Pri marsikaterem drugem dobavitelju bi kupci morali plačati precej več za enako dober izdelek. Razmerje med ceno in kakovostjo je zato tukaj resnično najboljše. Naš moto je »maloprodaja po veleprodajnih cenah«. Zato, da bomo zdravi in dobre volje, denarnica pa ne bo preveč trpela!

Nadevani kalamari z gamberi na črnem rižu po receptu Cool Housa

Sestavine
800 g lignjev
300 g gamberov (kozic)
250 g riža carnaroli
sipino črnilo
por
šalotka
limona
sol, poper
česen
peteršilj
oljčno olje
Priprava:
Gambere sesekljamo, solimo in popramo, dodamo sesekljan česen
in peteršilj, malo oljčnega olja in zmešamo v kompaktno zmes. Lignje
nadevamo in zašpilimo z zobotrebcem ter popečemo na oljčnem olju.
Postrežemo na črni rižoti.
Priprava črne rižote:
Sesekljano šalotko prepražimo na oljčnem olju. Dodamo narezan por in ga
prepražimo. Dodamo riž (ki ga popražimo, da postekleni) in zalijemo z
belim vinom. Nato dodamo še sipino črnilo in rezino limone. Ko vino izpari,
postopoma dolivamo jušno osnovo. Rižoto vseskozi mešamo. Na koncu
vmešamo oljčno olje ali maslo (za bolj žametno strukturo).

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?