• vprasanja_720x370.jpg

SPAR darilne kartice

Pogosto zastavljena vprašanja

1. Kje lahko kupite SPAR darilne kartice?

SPAR darilne kartice lahko kupite v vseh prodajalnah SPAR in INTERSPAR na območju Slovenije.

2. Rok veljavnosti SPAR darilne kartice.

SPAR darilna kartica je veljavna 3 leta od dneva njenega nakupa. Po poteku tega roka veljavnost SPAR darilne kartice poteče brez posebnega obvestila, morebitni preostanek dobropisa na SPAR darilni kartici pa zapade.

3. Kdaj SPAR darilna kartica postane aktivna?

SPAR darilna kartica postane aktivna takoj po nakupu – to je po plačilu njene vrednosti na blagajni. Pred plačilom je SPAR darilna kartica neaktivna.

4. Kolikšen je najvišji znesek, ki ga je možno naložiti na SPAR darilno kartico, ki ji kupec ob nakupu sam določi vrednost?

Najvišji znesek, ki ga je možno naložiti na kartico, je 200 €.

5. Kakšen je postopek plačevanja s SPAR darilno kartico?

S SPAR darilno kartico lahko imetnik poravna celotno ali delno vrednost nakupa v vseh prodajalnah SPAR in INTERSPAR, restavracijah INTERSPAR in trafikah SPAR in INTERSPAR na območju Slovenije. Kartico ob plačilu vrednosti nakupa predloži blagajničarki in vrednost nakupa se odšteje od dobroimetja na kartici. Če dobroimetje na kartici ne zadošča za plačilo celotne vrednosti nakupa, lahko preostanek vrednosti poravna z drugim plačilnim sredstvom ali dodatno aktivno SPAR darilno kartico.

6. Kako ugotoviti ali je SPAR darilna kartica napolnjena s poljubno vrednostjo ali ima v naprej določeno vrednost?

SPAR darilne kartice z natisnjeno vrednostjo so darilne kartice z vnaprej določeno vrednostjo. Vse kartice brez natisnjene vrednosti so kartice, ki se jim vrednost določi ob nakupu.

7. Dobroimetje/saldo SPAR darilne kartice.

Dobroimetje SPAR darilne kartice ostaja po zadnjem plačilu vrednosti nakupa na kartici vse do konca njene veljavnosti. Dobroimetje SPAR darilne kartice se lahko uporabi za celotno ali delno plačilo vrednosti nakupa. Konto SPAR darilne kartice bo voden v denarni enoti, ki je v veljavi v Sloveniji.

8. Koliko nakupov lahko imetnik SPAR darilne kartice opravi z darilno kartico?

Imetnik SPAR darilne kartice lahko z darilno kartico po lastni izbiri nakupuje blago v vseh v prodajalnah SPAR in INTERSPAR, restavracijah INTERSPAR in trafikah SPAR in INTERSPAR na območju Slovenije. Število nakupov ni omejeno količinsko, temveč je vezano na dobroimetje SPAR darilne kartice. Vrednost posameznih nakupov se ob predložitvi SPAR darilne kartice odšteva do porabe celotnega dobroimetja, evidentiranega ob nakupu SPAR darilne kartice. V primeru, da dobroimetje na kartici ne zadošča za plačilo celotne vrednosti nakupa, mora kupec razliko vrednosti nakupa poravnati z drugim plačilnim sredstvom.

9. Ali lahko kupec za nakup SPAR darilne kartice koristi akcijske popuste (joker, popust za upokojence …)?

Za nakup SPAR darilne kartice ni možno koristiti ugodnosti iz naslova akcijskih popustov (joker, popust za upokojence ...). Ker pa je SPAR darilna kartica legitimno plačilno sredstvo, je imetnik SPAR darilne kartice ob plačilu zneska nakupa s slednjo deležen vseh popustov in ugodnosti, ki jih prinašajo nakupi v trgovinah SPAR in INTERSPAR, trafikah SPAR in INTERSPAR ter restavracijah INTERSPAR.  

10. Ali je SPAR darilna kartica prenosljiva na tretjo osebo?

Ker SPAR darilna kartica ni označena z imenom, je prenosljiva in jo lahko uporablja vsakdo. Koriščenje dobroimetja na kartici je zato možno in izvedljivo le in samo ob predložitvi darilne kartice. Predložitev blagajniškega potrdila ali same EAN kode brez SPAR darilne kartice ne zadošča.

11. Kje lahko imetnik preveri stanje dobroimetja SPAR darilne kartice?

Po vsakem opravljenem plačilu vrednosti nakupa s SPAR darilno kartico kupec prejme blagajniški bon z obvestilom o preostalem dobroimetju SPAR darilne kartice in datumom veljavnosti kartice. To informacijo lahko zahteva tudi na blagajni prodajaln SPAR in INTERSPAR , restavracij INTERSPAR in trafik SPAR in INTERSPAR (razen na samopostrežnih blagajnah).

12. Kje se nahaja PIN koda na SPAR darilni kartici?

PIN koda se nahaja na hrbtni strani SPAR darilne kartice, na polju, zakritim s premazom, ki ga je potrebno odstraniti.

Primer:

(slika je simbolna)

13. SPAR darilna kartica že dlje časa ni bila uporabljena. Kako se lahko ugotovi, če je še veljavna?

Veljavnost SPAR darilne kartice se lahko preveri pri blagajničarki na eni izmed blagajn prodajaln SPAR in INTERSPAR, restavracij INTERSPAR in trafik SPAR in INTERSPAR (razen na samopostrežnih blagajnah) ali na informacijah trgovin INTERSPAR.

14. Ali se lahko SPAR darilno kartico napolni ponovno?

SPAR darilna kartica ni namenjena ponovni polnitvi. Možen pa je nakup nove SPAR darilne kartice, ki ji kupec ob nakupu sam določi vrednost in jo napolni z želenim zneskom.

15. Ali se lahko za plačilo vrednosti nakupa uporabi več SPAR darilnih kartic?

To je seveda možno. V primeru, da skupno dobroimetje na darilnih karticah ne zadošča za plačilo celotne vrednosti nakupa, lahko kupec preostalo vrednost doplača z drugim plačilnim sredstvom.

16. Ali lahko imetnik SPAR darilno kartico uporabi tudi v prodajalnah SPAR in INTERSPAR v tujini?

SPAR darilna kartica je veljavna le v prodajalnah SPAR in INTERSPAR na območju Slovenije, zato uporaba SPAR darilne kartice v tujini ni mogoča.

 17. Kakšna je razlika med SPAR darilnimi boni in SPAR darilno kartico?

Prednost slednje je, da lahko z njo zaporedoma opravite več nakupov (v višini preostalega dobroimetja SPAR darilne kartice).

18. Ali so še SPAR darilni boni še v veljavi in ali jih je možno uporabiti hkrati s SPAR darilno kartico?

SPAR darilne bone, ki so še v veljavi, je možno uporabiti posamično ali hkrati z darilno kartico in ostalimi plačilnimi sredstvi.

19. Darilna kartica je bila odtujena. Ali lahko imetnik prejme nadomestno?

Podjetje SPAR Slovenija d.o.o. ne prevzema odgovornosti za izgubo, krajo ali nepooblaščeno uporabo SPAR darilne kartice. Odtujeno ali Izgubljeno SPAR darilno kartico zato žal ni mogoče nadomestiti.

20. Na koga se lahko obrnete v primeru vprašanj ali pojasnil v zvezi s SPAR darilno kartico?

V primeru, da potrebujete pomoč v zvezi z uporabo ali dobroimetjem na SPAR darilni kartici, se obrnite na INTERSPAR informacije, nas pokličite ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov info@spar.si.

21. Ali lahko imetnik SPAR darilne kartice zahteva izpis nakupov, ki so bili opravljeni s SPAR darilno kartico?

Izpis nakupov, opravljenih s SPAR darilno kartico, ni možen. Nakupi, opravljeni s SPAR darilno kartico, so zabeleženi na računih, ki jih kupec prejme ob plačilu vrednosti nakupa.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?