Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • spar-mesnica-720x370-1.jpg

Aktualno

PO KAKOVOSTNO MESO SE SPLAČA V SPAR

  • Kakovostno in okusno meso preverjenih dobaviteljev,
  • nadzor na celotni logistični poti po najvišjih standardih,
  • širok izbor sveže pripravljenih mariniranih izdelkov,
  • strokovna postrežba in nasveti,
  • vsak dan odlične akcijske ponudbe.

ALI VESTE?

  • Da lahko kakovostno goveje meso uživate tudi surovo? Za tatarski biftek ali karpačo izberite najmehkejši goveji file.
  • Da lahko svinjsko meso v zamrzovalniku hranite do 6 mesecev?
  • Da je meso, vzrejeno v Sloveniji, preverjene kakovosti in ima zagotovljeno sledljivost.
  • Da z nakupom mesa, vzrejenega v Sloveniji, spodbujate lokalno pridelavo. S tem zvišujete raven samooskrbe ter ohranjanja podeželja.

 

Aktualno

KULINARIČNI NASVETI

PIŠČANČJI FILE
Piščančji file vsebuje malo maščob, zato je primeren predvsem za športnike in različne diete. Je nežno meso, zato je čas peke zelo pomemben. Da preprečimo suhost, meso na hitro popečemo na visoki temperaturi. Po končani peki lahko fi le piščanca pokapljamo z limoninim sokom in mu s tem povrnemo sočnost ter izboljšamo okus. File lahko pripravimo na žaru, v omaki ali na slastni solati. Odlično se mu podajo naslednje začimbe: rožmarin, timijan in mleta paprika.

 

PIŠČANČJA BEDRA
Piščančje bedro je sestavljeno iz spodnjega dela (krače) in zgornjega dela (stegna). Odlično je pripravljeno na žaru ali pečeno z zelenjavo v pečici. Piščančja bedra brez kosti lahko napolnimo s kruhom ali iz njih pripravimo slastna nabodala. Da bo koža na koncu pečenja hrustljava, jo med peko večkrat premažemo z marinado.

Aktualno

NASVETI ZA PRIPRAVO PERUTNINE

Aktualno

KULINARIČNI NASVETI

PEČENKA IZ SVINJSKEGA STEGNA
• Da se meso ne izsuši pretirano, lahko za peko v pečici uporabimo vrečko za peko ali pa meso pokrijemo z alu folijo. Proti koncu peke meso odkrijemo. Vrečko naluknjamo oziroma jo odpremo, da se meso na površini zapeče.
• Klasično pečenko iz svinjskega stegna lahko pripravimo tudi tako, da jo pred peko v pečici z vseh strani na hitro popečemo v ponvi. V pečici jo med peko večkrat prelivamo z maščobo oziroma s sokom, ki se nabere v pekaču.

PEČENKA IZ SVINJSKIH REBER
• Za bolj rustikalen izgled mesa in intenzivnejši okus lahko rebra (predvsem maščobo) na površini križno zarežemo.
• Poleg popra in soli se kot začimba k pečenki odlično poda mleta kumina, za mediteranski pridih lahko uporabimo rožmarin, ljubitelji posebnih okusov pa lahko pečenko premažete tudi z medom.

Aktualno

NASVETI ZA PRIPRAVO SVINJINE

Okusne juhice

Goveja juha s klinčki

120 min
plus

Jedel.bi recepti

Goveji golaž

180 min
plus