Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • Goveji-biftek_GOVEJI-FILE.jpg

Strokovnjaki za meso

Biftek

Kateri kos mesa kupiti?
Za biftek kupite srednji del govejega fileja. To je najmehkejša in najkakovostnejša govedina. Če imate radi bolj mastno meso, povprašajte po bolj marmoriranem mesu, ki je enakomerno prepredeno z maščobo. Tako meso bo izredno mehko, sočno in izvrstnega okusa. Mesarja lahko prosite, naj vam želeno količino biftekov odreže. Rezine mesa naj bodo debele 3-4 cm in naj tehtajo približno 16 dag.

Kako pripraviti meso?
Če ste kupili cel neočiščen goveji file, z njega najprej odrežite maščobo. Nato z majhnim nožem zarežite v trdno vezivno tkivo, ki ovija meso, in to tkivo potegnite z mesa, da ostane samo rdeče, nežno meso. Od srednjega dela nato odrežite bifteke, težke približno 16 dag, in jih narahlo potolcite z dlanjo. Bifteke nato parirajte – obrežite jih in jih povežite s sukancem ali kuhinjsko nitko. Svetujemo, da si pri pečenju do želene središčne temperature pomagate z vbodnim termometrom ali iglo.

Vzrejeno v Sloveniji

Vzrejeno v Sloveniji

Z oznako »Slovenija, moja dežela – Vzrejeno v Sloveniji« v naših trgovinah označujemo meso slovenskih rejcev. Prav tako predstavlja našo zavezo, da na vaših krožnikih vsak dan postrežete sveže in okusne mesne jedi. Preberite več >>

plus