Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • Goveji-karpaèo_GOVEJI-FILE.jpg
  • Goveji-karpaèo_HRBET.jpg

Strokovnjaki za meso

Goveji karpačo

Kateri kos mesa kupiti?
Za goveji karpačo pri mesarju kupite goveji file. Prosite ga za srednji del ali pa kupite kar celega. File je najmehkejša in najkakovostnejša govedina. Namesto fileja lahko izberete tudi cenejši goveji hrbet.

Kako pripraviti meso?
Če ste kupili cel neočiščen goveji file ali hrbet, z njega najprej odrežite maščobo. Nato z majhnim nožem zarežite v trdno vezivno tkivo, ki ovija meso, in to tkivo potegnite z mesa, da ostane samo rdeče, nežno meso. Nato očiščenemu govejemu fileju odrežite glavo in rep, da ostane samo sredinski, najlepši kos mesa. Če boste meso narezali s strojčkom za rezanje salame, ga pred tem zavijte v prozorno folijo za živila in ga za približno 3 ure postavite v zamrzovalnik, da pomrzne. Če strojčka nimate, mesa ne zamrzujte, pač pa ga svežega narežite na tanke fileje. Fileje položite med dve foliji ali v plastično vrečko in jih potolcite s kuhinjskim kladivom, da dobite enakomerne tanke rezine.

Nasvet
Za 4 osebe potrebujete približno 30 dag očiščenega govejega fileja.

Vzrejeno v Sloveniji

Vzrejeno v Sloveniji

V trgovinah Spar in Interspar ponudbo mesa slovenske proizvodnje povečujemo ...

Več >> plus