Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • ribji-fileji-in-kotleti_720x370.jpg

Sparova ribarnica

Ribji fileji in kotleti

Pri nakupu rib v Sparovi ribarnici se lahko odločite tudi za nakup že pripravljenih ribjih filejev ali kotletov. Razlika med ribjimi fileji in kotleti je v načinu rezanja rib; fileji so rezani vzdolžno ob hrbtenici, imajo manj mesa in so načeloma brez kosti, kotleti pa so rezani prečno, imajo več mesa ter lahko vsebujejo hrbtno kost. Fileji in kotleti imajo tudi daljši rok trajanja kot cele ribe, čas priprave pa je krajši. Filejev in kotletov ni treba spirati pod tekočo vodo, pozorni bodite le na morebitne luske ali koščice.

Fileji in kotleti so priljubljeni za pečenje v ponvi in cvrenje, kotleti pa večkrat pristanejo tudi na žaru. Čeprav so kotleti in fileji brez kosti, previdnost pri otrocih ni odveč.