• zamrznjena-ponudba_720x370.jpg

Sparova ribarnica

Zamrznjena ponudba

V Sparovi ribarnici imamo poleg dnevno svežih rib tudi široko ponudbo zamrznjenih izdelkov. To ponudbo širimo prav zaradi visoke kakovosti, ki jo lahko ponudimo, saj ribe in morske sadeže ribiči zamrznejo takoj po ulovu, da ohranijo okus, aromo in druge lastnosti. Sodobna tehnologija globokega zamrzovanja je torej pripomogla k dvigu kakovosti zamrznjenih izdelkov, kar je še posebej pomembno v mesecih, ko nekaterih rib in morskih sadežev ni mogoče dobiti. V naših trgovinah lahko izbirate med številnimi zamrznjenimi ribjimi fileji, hobotnicami, raki, školjkami, lignji in morskimi sadeži.

ZAMRZNJENA RIBA JE RAVNO TAKO DOBRA KOT SVEŽA

Zamrzovanje je že stara praksa, znana več tisočletij. Zamrznjene ribe so lahko enako dobre kot sveže, vendar le ob pravilnem postopku zamrzovanja. Da riba ohrani svoj okus in kakovost, jo je treba zamrzniti dovolj hitro po ulovu. Današnja tehnologija ribičem omogoča, da ulov zamrznejo že na barkah pri izredno nizki temperaturi. Pri hitri zamrznitvi je pomembno, da ledeni kristali ostanejo čim manjši in preprečijo razpad ribjih celic. Pravilno zamrznjeno ribo je težko ločiti od sveže, saj se proces staranja po zamrznitvi popolnoma ustavi.

ZAMRZOVANJE DOMA

Zamrzovanje doma ni priporočljivo, saj z domačimi zmrzovalniki ne dosegamo želene nizke temperature, počasnejše zamrzovanje pa ustvari večje ledene kristale, zaradi katerih ima riba po odtalitvi poškodovano strukturo, pripravljena riba pa je lahko vodena in brez okusa. Zamrzovanje rib raje prepustite strokovnjakom.

ODTALJEVANJE

Zamrznjene ribe je najbolje odtaljevati v hladilniku. Odtaljevanje pri sobni temperaturi ni priporočljivo, saj se lahko v ribah namnožijo bakterije. Ko ribe enkrat odtalite, jih je najbolje porabiti v 48 urah. Poleg odtaljevanja v hladilniku je najboljša metoda odmrzovanja ta, da ribe zapremo v nepredušno plastično vrečko in jih potopimo v hladno vodo. Odmrzovanje rib pod tekočo vodo ali v topli vodi ni priporočljivo, saj s tem izgubijo aromo in kakovost. Odtaljevanje zamrznjenih rib v hladilniku je najpočasnejša metoda (traja od od 6 do 10 ur, odvisno od količine), vendar je najvarnejša. Odtaljevanje zamrznjenih rib v hladni vodi je hitrejše (traja od 1 do 2 uri, odvisno od količine), vodo pa je treba menjati vsakih 30 minut. Odtaljenih rib ne zamrzujte več.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?