• otroci-pocitnice-720x370.jpg

Aktualno

Otroške počitnice v mestni džungli

Šolske počitnice so pred vrati in z njimi načrtovanje, kaj naj otroci počnejo, ko starši delajo. Tisti, ki najmlajših ne morejo poslati k starim staršem in nimajo na voljo 'domačih' varstvenih servisov za počitniško animacijo, so prepuščeni lastni iznajdljivosti. Pripravili smo vam nekaj idej, kam z otroki med počitnicami, medtem ko ste vi v službi.

MORJE V MESTU
Tisti starši, ki želite, da bi vaši otroci preživeli čim več časa na svežem zraku in se pri tem naučili še pravilnega in varnega plavanja, lahko izbirate med številnimi celodnevnimi plavalnimi počitnicami. Tam vašim otrokom zagotovo ne bo dolgčas – tovrstni programi navadno kombinirajo tako učenje različnih plavalnih tehnik, primernih otrokovi starosti, kot tudi zabavo, skupaj z obroki in pijačo. Za več informacij pokličite najbližji lokalni plavalni center.

UČENJE TUJIH JEZIKOV
Poletne počitnice so pravi čas za učenje in izpopolnjevanje tujih jezikov. Izbirate lahko med dvema možnostma: celodnevnimi tečaji tujega jezika v kateri eni izmed priznanih slovenskih jezikovnih šol, ki jih otrok obiskuje v času, ko ste vi v službi, ali pa eno- oziroma večtedenskimi počitnicami v tujem jeziku, ki navadno potekajo v katerem izmed letovišč in poleg programa učenja tujega jezika zagotavljajo tudi zabavne in sprostitvene aktivnosti. Oba načina sta odlična za zapolnjevanje 'lukenj' v znanju in lahko otroku že v naslednjem šolskem letu pomagata do boljšega uspeha pri pouku tujega jezika.

BREZPLAČNO POČITNIŠKO VARSTVO
Zveza prijateljev mladine (ZPM) vsako leto pripravlja brezplačno počitniško varstvo. Pri tem ne gre le za varstvo s prehrano, ampak za zabavno preživljanje počitnic z raznovrstnimi ustvarjalnimi dejavnostmi. V dopoldanskem času pripravljajo aktivnosti zunaj šole, denimo obiski kulturnih ustanov, športne dejavnosti, ogled filmov, risank in podobno, v popoldanskem času pa so otrokom na voljo različni ustvarjalni, družabni, športni in animacijski programi. Za več informacij pokličite lokalno ZPM, ki prav tako organizira različne plačljive počitniške aktivnosti, denimo likovne ustvarjalnice, tečaje fotografije, delavnice robotike, dnevne izlete po Sloveniji, počitnice na morju ali v hribih ...

MED ŽIVALMI
Vsi mali ljubitelji živali lahko počitnice preživijo tudi v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer bodo pod strokovnim vodstvom vsak dan spoznavali eno skupino živali in si skozi delo oskrbnikov ogledali življenje in delovanje živalskega vrta. Zanimivo in poučno! Poletne počitnice so namenjene otrokom, rojenim med letoma 2007 in 2010, trije termini pa so namenjeni tudi otrokom, rojenim leta 2005 in 2006.

POČITNICE S KONJI
Med preživljanjem počitnic s konji, ki so primerne za otroke od 5. do 12. leta, otroci doživijo nepozabne trenutke v družbi konj in se naučijo marsičesa novega. Urijo se v čiščenju hlevov, spoznavajo življenje konj in njihovo opremo, živali lahko krtačijo in čistijo, jahajo s sedlom in brez njega, se igrajo družabne igre in ustvarjajo na likovnih delavnicah.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?