• hitra-hoja-720x370.jpg

Aktualno

HITRA HOJA – VADBA ZA VSAKOGAR

Ste brez kondicije, ne marate teka, pa vendar želite storiti nekaj za svoje telo in preprečiti spomladansko utrujenost? Začnite hoditi. Tu je pet poglavitnih razlogov, zakaj izbrati prav hojo.

1. OBLIKUJTE TELO. Hoja sodi med kardiovadbe, ki ne izboljšujejo le kondicije, pač pa odlično oblikujejo tudi telo. S hojo telo porablja maščobo po vsem telesu. V eni uri lahko porabite od 300 do 350 kalorij.

2. PREPREČITE BOLEZNI. Hoja blagodejno vpliva na telo in zdravje, če pa boste med sprehodom še malce podvizali, boste celo zmanjšali tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni in demence, le hoditi morate vsaj s hitrostjo 4 km/h.

3. BODITE DRUŽABNI. Če neradi hodite sami, povabite v svojo družbo katerega izmed znancev ali prijateljev. Med hojo se boste lahko po mili volji naklepetali in izboljšali razpoloženje.

4. HOJA JE DRUŽINSKI ŠPORT. Za hojo navdušite tudi otroke. Tako boste skupaj preživeli nekaj kakovostnega družinskega časa, ki bo blagodejno vplival na počutje celotne družine.

5. HOJA JE ZASTONJ. Hoja je zagotovo najcenejši šport. Stala vas bo le kašen gram maščobe.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?