Aktualno

Potrebujete:

  • 200 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 300 g moke
  • 2 jedilni žlici zelenega čaja matcha v prahu
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 5 jajc
  • ščepec soli

Za fondant:

  • 250 g penic bele barve (marshmallow)
  • 500 g sladkorja v prahu
  • 1,5 skodelice vode.

Priprava:
Raztopljeno maslo, sladkor in vaniljev sladkor stepite v penasto zmes. Ločite rumenjake in beljake. Moko presejte s pecilnim praškom in z zelenim čajem. Masleni mešanici med stepanjem postopno dodajte rumenjake, nato pa primešajte še mešanico moke in čaja. Beljake skupaj s ščepcem soli stepite v čvrst sneg ter ga dodajte testu. Tega pri 165 stopinjah Celzija pecite približno 60 minut oziroma dokler iz testa ne izvlečete čistega zobotrebca. Kolač lahko ovijete v fondant, ki ga pripravite tako, da penice prelijte z vodo in jih stopite v mikrovalovni pečici ali nad paro. Ko so stopljene, primešajte polovico sladkorja v prahu, nato pa med mešanjem dodajte še ves preostali sladkor. Masa naj ne bo lepljiva, mora pa biti mehka – če je potrebno, dodajte ali sladkor ali vodo. Maso razvaljajte in jo oblikujte po kolaču. Sladico lahko postrezite s svežimi jagodami.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?