Aktualno

Izkoristite jesenske plodove. Tokrat pripravite pito iz grozdja!

Za testo potrebujete:

  • 2 jajci
  • 250 g polnozrnate moke
  • 1 žličko sladkorja
  • 130 g masla
  • ščepec soli

Za nadev potrebujete:

  • 2 dl jogurta
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlico drobtin
  • 300 g grozdnih jagod po izbiri

Priprava:

  1. Najprej se lotite priprave testa, in sicer tako, da vse sestavine za testo zmešate skupaj in jih zgnetete v gladko testo, ki ga zavijete v folijo in ga pustite na hladnem počivati približno eno uro.
  2. Medtem pripravite nadev. Z mešalnikom v veliki posodi zmešajte jogurt s sladkorjem, dodajte jajce ter drobtine in vse skupaj znova dobro premešajte. Grozdne jagode prerežite na polovico, odstranite semena (ni pa nujno) in jih denite v posodo z jogurtovo mešanico ter previdno premešajte.
  3. Ko je testo pripravljeno, ga na primerni površini razvaljajte na debelino 0,5 cm. Razdelite ga na dva dela – večji del boste potrebovali za dno in obrobo pite, manjšega pa razrežite na trakove za prekrivanje nadeva. Pekač premažite z maslom in na rahlo posujte z moko ter obložite z večjim delom testa, tudi ob robovih. Na testo stresite nadev, čezenj pa v križ-kraž vzorcu položite testene trakove.
  4. Pito pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 40 minut, oziroma dokler testo zlato ne zarumeni.
  5. Pito postrezite še toplo, skupaj s kepico vaniljevega sladoleda.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?