Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

DOBRO MED NAMI

Ponovno poskrbeli za velikonočno veselje v materinskih domovih

V času velike noči smo sedaj že v tradicionalni 5. dobrodelni praznični akciji devetim materinskim domovom po Sloveniji pričarali veselo vzdušje z dobrotami za velikonočni zajtrk ter donacijo izdelkov za še lepši praznični čas mamic, mladoletnih otrok in najmlajših junakov.

Praznični dnevi za marsikoga pomenijo čas, ki je z najbližjimi preživet za omizjem, polnim velikonočnih jedi; le redkokdaj pa se ob takšnih priložnostih spomnimo vseh tistih, ki brezskrbnega zadovoljstva ne poznajo. Z namenom polepšanja njihovih praznikov smo v sklopu že tradicionalne 5. dobrodelne akcije obdarovanja materinskih domov ponovno poskrbeli za velikonočno pojedino in veselo razpoloženje vseh, ki bivajo pod njihovim okriljem.

Naše poslovodje Sparovih in Intersparovih trgovin so tako v četrtek in petek pred praznikom obiskale skupno devet materinskih domov po Sloveniji, njihov obisk pa je poleg zbrane donacije spremljalo še posebno darilo - čokoladni velikonočni zajček, ki je pripomogel k še slajšemu presenečenju zaposlenih, mamic in otrok. Letošnje leto so se slednji razveselili Sparovih dobrot za velikonočni zajtrk, paketov plenic ter izdelkov, ki so njihovemu velikonočnemu času dodali praznično noto. Med darovanimi predmeti so bile tudi pletenice Pekarne SPAR, zlatorumene, ročno valjane pekovske dobrote, pripravljene po babičinem receptu, ter knjige, katere je prispevalo podjetje Vitapur in s katerimi verjamejo, da bodo še okrepili tamkajšnje otroško igro in dogajanje.  

Še prav posebej pa smo letos presenetili nov materinski dom v Ljubljani, ki smo ga skupaj s podjetjem Vitapur dobro opremili. Poleg praktičnih izdelkov, igral in didaktičnih igrač za otroke, so prejeli tudi kopalniške in kuhinjske dodatke, odeje, vzglavnike in posteljnino, ki so v novem domu še kako potrebni. Mamici z novorojenčkoma pa sta se iskreno razveselili spalne vrečke za dojenčke.

Donacijo smo podarili naslednjim devetim materinskim domovom:  

Materinski dom Mozirje

Materinski dom Maribor

Zavod Socio v Celju ter Materinski dom Žalec

Materinski dom Ljubljana

Materinski dom Solkan

Materinski dom Šempeter

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom Škofljica

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom Ljubljana