Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • zar-car-720x370.jpg

SPAR ŽAR CAR

V SPAR po vse za piknik in žar

Sonce sije, pomlad se smeje in nas vabi na prosto. Tam že zapeljivo diši: začela se je sezona peke na žaru! Fantastični okusi, enostavna priprava in zdrava hrana, če jo znamo pravilno pripraviti. To so le nekateri izmed vzrokov, zaradi katerih pečemo na žaru.

Vendar kako postane zrezek mehak in sočen? Kateri kosi svinjskega mesa so še posebej slastni? Katera riba je primerna za žar? Kako se obneseta jagnjetina in perutnina na žaru? Kako se na žaru pripravi sir? Kako pomembne so marinade? Kaj pa dober burger z žara?

Odgovora na vsa ta vprašanja najdete v nadaljevanju, pripravili pa smo še cel kup idej in receptov za jedi z žara.

Skrivnost dobrega žara je v predpripravi

Meso za žar naj bo sveže, kakovostno, kosi mesa pa naj ne bodo pretanki. Mesa ni priporočljivo tolči, saj s tem izgubi mehkobo in sočnost. Po želji ga lahko nekaj ur pred uporabo mariniramo. Nikakor pa mesa ne solite več kot 15 minut pred peko, saj bo tako obdržalo sočnost in okus.

Kako postati mojster žara

Vsaka vrsta žara ima svoje skrivnosti za pripravo odličnega mesa, vendar je na splošno priporočljivo upoštevati nekatere praktične nasvete. Temperatura žara ne sme biti prenizka, niti previsoka. Meso naj se peče počasi, s čim manj obračanja. Priporočljivo je, da meso obrnete le enkrat, takrat, ko na zgornjem delu pričnejo iztekati sokovi. Za obračanje uporabljajte poseben pribor, saj s prebadanjem meso izgubi dragoceni sok.

Video

Spar žar car namigi - Vegetarijanske žar jedi

Video

Spar žar car namigi - Koliko hrane kupiti za piknik?

Video

Spar žar car namigi - sladice