Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • klobase-720x370.jpg

SPAR ŽAR CAR

Obvezna oprema za piknik?

Pečenica, polnjena s sirom, ovita v slanini, pivska klobasa ali debrecinka: klobasa je zvezda stalnica na domačem žaru! Pozor pri žerjavici, saj klobase ne prenesejo močne vročine! Sveže svinjske pečenice vsebujejo relativno veliko maščobe, zato jih je treba nekaj minut po peki na žaru večkrat z vilicami prebosti, da odteče maščoba. Ob dodatku zelenjave, čebule ali paprike v kombinaciji s klobaso dobimo pestro nabodalo.

Različna nabodala
Vam je všeč mednarodna kuhinja? Potem presenetite vaše goste z japonskim »yakitorijem« – to so nabodala iz mesa, morskih sadežev in zelenjave. Ponudimo jih z mešanico sladke omake iz soje in sladkorja. Kozice so za nabodala še posebej primerne. Pripravljene z marinado iz kurkume in nataknjene na nabodalo skupaj z ribo ali piščančjim mesom se v Indoneziji imenujejo »saté«. Kaj pa grški »souvlaki«? Koščki svinjine, jagnjetine ali piščanca ter marinada iz origana, soli, popra in limoninega soka na lesenem nabodalu in pečeno na žaru.

Nasveti:

• Klobase večkrat vzporedno ali križno zarežemo. Tako preprečimo razpočenje kože.
• Če klobase med peko na žaru premažemo s pivom, postanejo še posebno okusne in hrustljave.