Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • piscanec-slika-720x370.jpg

SPAR ŽAR CAR

Mehko puranje in piščančje meso

Puran ali piščanec: perutnina je zelo primerna za pečenje na žaru. 100 gramov puranjih prsi vsebuje le 1 gram maščobe. Poleg tega tovrstno meso vsebuje kakovostne beljakovine, vitamine in minerale. Da meso ostane sočno, ga ne obračamo z vilicami, temveč s kleščami za žar. Meso močno začinimo eno do dve uri pred peko. Med peko perutnino s čopičem občasno premažemo z oljem.

Mariniranje
Meso postane še bolj mehko, če ga čez noč pustimo v marinadi. Posebno aromo pridobi, če žerjavici pet minut pred koncem dodamo zelišča ali brinove jagode.

Nasveti:

• Največja uspešnica na žaru so piščančje perutničke. Zraven poskusite marinado iz medu in ingverja: sesekljamo nekaj česna in ingverja, dodamo med, sok limone, omako iz soje in poper.
• Perutnino moramo vedno dobro prepeči. Če želimo zagotoviti enakomerno pečene piščančje fileje ali puranje zrezke, morajo biti vsi kosi približno enako veliki oz. debeli.