• svinjina-slika-720x370.jpg

SPAR ŽAR CAR

SVINJINA – NAJBOLJ PRILJUBLJENO MESO ZA PEKO NA ŽARU

Najboljše za peko na žaru
Svinjsko meso je odlično za peko na žaru. Maščobna plast, s katero je meso obdano, dobro ščiti pred izsušitvijo. Svinjski vrat, file, kare ali zrezek iz svinjskega stegna spadajo med posebno okusne delikatese, tudi za peko na žaru. Potrebušina na žaru daje rustikalno noto. Naj vam mesar nareže potrebušino na približno 1,5 cm debele rezine.
Dobrodošla poslastica na piknikih so tudi svinjska rebrca. Dan pred peko na žaru jih posolimo, popramo in začinimo s kumino. Naslednji dan jih najprej pol ure pečemo v pečici pri 150 °C. Nato jih premažemo z marinado in zapečemo na žaru.

Nasveti:

• Če želimo, da so kotleti hitreje zapečeni tudi pri kosti, jih nekoliko zarežemo vzdolž kosti, ali pa stran s kostjo obrnemo proti delu žara z višjo temperaturo.

Da bo meso dobro prepečeno, obenem pa ne izsušeno, priporočamo, da meso najprej zapečemo na površini, nato pa ga »pregrejemo« na nekoliko nižji temperaturi.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?