Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • marinade-720x370-2.jpg

SPAR ŽAR CAR

Marinade, omake, priloge

Vseeno, ali gre za meso, ribe, zelenjavo ali pa na žaru popečeno sadje: jedi z žara so okusnejše, če jih pred peko mariniramo. Poleg tega marinade zmehčajo meso in ohranjajo njegovo sočnost.

Enostavna priprava
Marinade lahko pripravite kar sami na osnovi kisa, olja in piva. Osnovo začinimo po želji s svežimi ali posušenimi začimbami, kot so rožmarin, timijan, origano, pehtran, krebuljica, rdeči poper v zrnu ali brin. Tudi česen, poper, gorčica in med dodajo jedi odlično aromo. Meso in perutnino lahko marinirate čez noč, rib pa ne dlje kot dve uri.

Tik pred peko
Marinade, ki vsebujejo sveže začimbe, naj bi se dodajale tik pred koncem peke na žaru, da se začimbe ne zasmodijo.

Nasvet:

• Za marinado uporabite olja, ki izgorevajo šele pri visokih temperaturah.