Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • burgerji-720x370.jpg

SPAR ŽAR CAR

SLASTNI BURGERJI

4 RECEPTI ZA KLASIČNE BURGERJE

Naši kuharji iz Restavracij INTERSPAR so pripravili 4 odlične recepte za pripravo slastnih burgerjev.
POZOR, burgerji bodo kmalu v ponudbi v vseh naših restavracijah INTERSPAR!

Priprava:
Pripravljeno goveje meso pečemo do želene stopnje zapečenosti. Pogrejemo ali popečemo na dva dela prerezano sezamovo bombetko ter jo po eni polovici namažemo z BBQ, po drugi pa s koktajl omako. Na koncu vanjo položimo pečeno meso, solato, paradižnik ter ocvrto čebulo in burger je pripravljen.

Priprava:
Pri pripravi cheese burgerja najprej na žaru spečemo pripravljeno goveje meso. Medtem ko z enim očesom pazimo na meso, se lahko hkrati posvetimo tudi pripravi prilog, ki jih bomo poleg mesa dodali sezamovi bombetki. Slednjo najprej pogrejemo v pečici ali pa jo za hrustljav okus popečemo na žaru. Nato jo namažemo z BBQ in koktajl omako. Tik preden je meso pečeno, nanj položimo rezino sira. Pečeno meso s sirom vstavimo v pripravljeno bombetko in dodamo izbrano zelenjavo.

Priprava:
Pri Spar burgerju je priprava mesa, ki ga spečemo na žaru, ključna. Preden je meso dokončno pečeno, se za hip posvetimo pripravi sezamove bombetke, ki jo lahko popečemo na žaru ali pogrejemo v pečici. Preden vanjo položimo pečeno meso, jo namažemo z BBQ in koktajl omako, na koncu pa dodamo še solato, paradižnik, ocvrto čebulo in rukolo ter jajce, ki poskrbita za edinstven okus Spar burgerja.

Priprava:
Za pripravo Teksas burgerja potrebujemo malce več sestavin, ki poskrbijo za pravi pridih ameriškega zahoda. Najprej na žaru spečemo pripravljeno goveje meso, sezamovo bombetko pa po želji popečemo na žaru ali pogrejemo v pečici.  Nato jo namažemo z nacho sirom in koktajl omako, dodamo pečeno meso in klasične dodatke, kot so solata, paradižnik in ocvrta čebula. Za pravi okus Teksasa na koncu burgerju dodamo še ocvrte jalapeno paprike in slanino.

NASVET ZA PRIPRAVO ODLIČNEGA BURGERJA:

1.  Kruhove bombete lahko pred sestavljanjem burgerja pogrejemo oz. popečemo vsako prerezano stran.
2.  Meso popečemo na obeh straneh. Na čas pečenja vplivata debelina mesa in moč žara, seveda pa tudi to, katero stopnjo prepečenosti želimo doseči. Da ostane v enem kosu, ga z lopatko previdno obračamo.
3.  Ko meso obrnemo, položimo rezino sira na zgornjo, pečeno stran, da se do konca peke pogreje oz. stopi. Uporabimo lahko različne vrste sira, po okusu, pomembno je le, da se dobro topi.
4.  Eno stran bombete namažemo z omako po želji, nanjo položimo pečeno meso ter izbrano zelenjavo (solata, paradižnik, čebula, …).
5.  Vse skupaj pokrijemo z drugo polovico bombete.