• misliji_720x370.jpg

Uravnotežena prehrana

Misliji

Veliko sadja! Koščki sadja naj bodo čim večji. Zelo okusni so lahko koščki pomaranče pa tudi češnjev ali višnjev kompot in seveda, kot vedno, staro dobro jabolko. Poleti poskusite sladko-kislo aromo rabarbarinega kompota!

Začimbe! Šele s pravimi začimbami postanejo misliji zares okusni sanjski. V mrzlih zimskih dneh postanejo polnozrnati misliji z nekaj cimeta, mletimi klinčki, s ščepcem kardamoma in vanilje ter žličko medu prava zimska pravljica. Poleti pa lahko lističi mete ali melise osvežijo njihov okus. Zanimivega okusa so tudi jagodni misliji z listki bazilike ali bananini s kokosovimi kosmiči.

Popestrite svoje mislije! Mislijev nikar ne povezujte ne mešajte le z mlekom in jogurtom. Tudi s svežim sirom, zrnasto ali navadno skuto lahko pričarate okusne kombinacije. Tako pripravljeni misliji so lahko čudovit prigrizek v šoli, pisarni ipd.

Misliji z zrnasto skuto
Kozarček zrnaste skute zmešamo z 2 do 3 žlicami mislijev, nekaj jogurta, medom, cimetom, limoninim sokom, ščepcem naribanih orehov in češnjevim kompotom. Soku dodamo nekaj želatine, da se zgosti in pustimo, da želira na mislijih. Okrasimo z lističi mete.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?