Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

Mali kuharski mojstri

Le kdo se lahko upre palačinkam? Dodajte jim še malce sadnih vitaminov, da bo obrok bolj zdrav.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g svežih jagod,
  • borovnice, koščke banane in malce Nutele za okras.

Za palačinke:

  • 70 g bele moke,
  • pol žličke pecilnega praška,
  • ščepec soli,
  • žlico rjavega sladkorja,
  • 75 ml mleka,
  • 1 jajce,
  • 15 g masla.

Palačinke pripravite tako, da v ognjevarni kozici nad ognjem stopite maslo. V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in rjavi sladkor. V manjši skledi razžvrkljajte jajce ter mu dodajte mleko in ohlajeno stopljeno maslo. Jajčno mešanico vlijte v večjo skledo, z metlico temeljito premešajte, da dobite tekoče testo brez grudic. Pustite ga počivati 30 minut. V ponev denite košček masla in ga stopite nad ognjem, tako da se enakomerno porazdeli po površini. V ponev z majhno zajemalko vlijte malo zmesi – palačinka mora biti debela približno pol centimetra in velika približno 10 centimetrov. Ko se na površini začnejo pojavljati mehurčki, palačinko z lopatico obrnite. Ko postane zlatorjava, jo preložite na segret, pokrit krožnik. Postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka testa. Na krožnik zložite nekaj palačink in jih okrasite z narezanimi jagodami, ki jih položite v krog, s koščki banane ter z borovnicami in Nutelo.