Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

Mali kuharski mojstri

Toast z jajcem v za otroške očke privlačni preobleki je odličen obrok tako za začetek kot tudi za konec dneva.

Za enega potrebujete:

  • rezino polnozrnatega toasta,
  • 2 rezini paradižnika,
  • list zelene solate,
  • rezino na olivnem olju popečenega jajčevca,
  • rezino čebule,
  • jajce,
  • maslo ali margarino,
  • rezino šunke po želji,
  • malce paradižnikove mezge za okras,
  • malce gostega balzamičnega kisa za okras.

Najprej v ponvi na oko specite jajce. Uporabite modelček, ki bo jajcu zagotovil ljubko sončno (ali pa kakšno drugo) obliko. V opekaču popecite toast in ga še toplega namažite z maslom ali margarino. Nanj položite solato, rezino čebule, popečeni jajčevec, paradižnik, šunko in na koncu pečeno jajce. Rumenjak okrasite z lički (uporabite paradižnikovo mezgo), očmi in usti (uporabite gost balzamični kis).