Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

lazanja_z_mesom_zelenjavo_naslovna_720x370.jpg
Prim. mag. BRANISLAVA BELOVIĆ, dr. med.

Jedel.bi recepti

Lazanja z mesom in zelenjavo

90 min
90 min

Špinačo damo z 2 žlicama vode v ponev in zavremo. Dobro odcedimo. Na olju pražimo meso približno 5 minut (nenehno mešamo), dodamo fino narezane šampinjone in blago solimo. Dušimo še 8-10 minut. Na koncu dodamo špinačo, premešamo in odstavimo z ognja.

Na olju popražimo moko, tako da ostane svetla. Zalijemo z mlekom in dobro mešamo. Dodamo muškatni oreh in poper. Kuhamo nekaj minut. Odstavimo z ognja in dodamo nariban sir. Paradižniku dodamo baziliko in poper. Testo za lazanje pripravimo po navodilu proizvajalca.

Ognjevarno posodo namažemo z oljem, damo polovico  paradižnika, zložimo liste lazanje, prekrijemo z mesno zelenjavnim nadevom, prelijemo z omako in pokrijemo z testom. Postopek ponovimo. Zadnja plast je testo. Prelijemo s paradižnikom in spečemo. 

Namig:
Po istem postopku lahko naredimo brezmesno lazanjo: opustimo meso in uporabimo 50  dag šampinjonov.
Lahko uporabimo mleto piščančje ali puranje meso. 

Oglejte si recept na

Sestavine

5050 dag listov lazanj
2525 dag mletega mesa
2525 dag zamrznjene špinače
2525 dag šampinjonov
33 dl pasiranega paradižnika
11 žlica olja
0 bazilika, poper, sol
22 žlice moke (za omako)
22 žlice olja (za omako)
0,60,6 dl mleka (za omako)
1010 dag manj mastnega naribanega sira (za omako)
0 poper, muškatni oreh (za omako)