Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

siroki_rezanci_s_sparglji_rukolo_in_parmezanom_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Široki rezanci s šparglji, rukolo in parmezanom

20 min
20 min

Šparglje očistimo in narežemo na 5 cm dolge rezine, ki jih prerežmo tudi po dolgem. V slanem kropu jih blanširamo približno 2 minutki, jih vzamemo iz vrele vode in damo na stran (tako blanširani šparglji so prijetno mehki, vendar še vedno kuhani na zob). V kropu kjer smo blanširali šparglje damo kuhat testenine. Medtem ko se testenine kuhajo, v ponvi segrejemo oljčno olje z maslom in dodamo šparglje. Malo popražimo, solimo in popramo, ter zalijemo z belim vinom. Ko nam vino skoraj povre, stisnemo 1 strok česna, da nam česen zadiši in zalijemo s smetano. Dodamo nasekljan timjan in majaron ter solimo in popramo. Ko nam zavre, ponev odstranimo iz ognja, ter vmešamo parmezan, tako da dobimo gladko kremno omako. Vmešamo kuhane testenine, rumenjake in rukolo, ter serviramo. Na vrh testenin damo še malo rukole in nastrgamo parmezan.

Oglejte si recept na

Sestavine

300300 g zelenih špargljev
180180 g širokih rezancev
22 žlici oljčnega olja
0,50,5 dcl belega vina
4040 g masla
11 dcl sladke smetane
22 žlici parmezana
22 rumenjak
0 pest rukole
0 timijan
0 majaron
0 sol
0 poper