Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

siroki_rezaci_piscancjifile_bucke_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Široki rezanci s puranjim filejem, bučkami in zeliščnim pestom

35 min
35 min

Najprej puranji file narežemo na tanke trakove ina ga popečemo na oljčnem olju. Medtem damo kuhat testenine. K puranu dodaamo na kolobarje narezane bučke in por. Vse skupaj solimo in popramo, ter pečemo tako dolgo, da zelenjava dobi malo barve. Takrat dodamo strt česen, malo premešamo in dodamo testenine s kakšnim decilitrom vode, v kateri smo jih kuhali. Zalijemo s smetano in samo malo povremo. Odstavimo in vmešamo zeliščni pesto. Serviramo in potresemo s parmezanom.

Zeliščni pesto:

Najprej vsa zelišča lepo osmukamo od vejic in jih dobro operemo. Damo jih v univerzalni mešalec, dodamo parmezan, pinjole, sol, malo popra in prelijemo z oljčnim oljem. Zmiksamo v gladko kremo. Tako pripravljen pesto lahko pustimo v hladilniku tudi do teden dni in nam lepo popestri testeninske jedi ali solate.

Oglejte si recept na

Sestavine

300300 g puranjega fileja
11 srednje velika bučka
11 manjši por
200200 g širokih rezancev
11 strok česna
22 žlici zeliščnega pesta
11 dcl smetane
0 malo nalistanega parmezana
0 sol (malo za zeliščni pesto)
0 grobo mlet poper (malo za zeliščni pesto)
11 skodelica oljčnega olja (za zeliščni pesto)
11 šopek bazilike (za zeliščni pesto)
11 manjši šopek drobnjaka (za zeliščni pesto)
0 par vejic timjana (za zeliščni pesto)
0 par vejic svežega majarona (za zeliščni pesto)
0,50,5 skodelice naribanega parmezana (za zeliščni pesto)
11 žlica pinjol (za zeliščni pesto)