Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

zelenjavna_salsa_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Domača zelenjavna salsa kot priloga k žaru

20 min
20 min

V kotlu na žaru ali pa v kozici segrejemo olje in počasi prepražimo vso zelenjavo, ki smo jo prej očistili in narezali na majhne kocke. Zelenjavo tudi solimo in popramo, ter proti koncu dodamo sveža nasekljana zelišča. Pražimo pa tako dolgo, da dobimo gosto marmeladasto zmes. Tako pripravljena omaka se odlično poda k pečenem mesu na žaru.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 velika bučka
22 majhna korenčka
11 čebula
44 stroki česna
11 zelena paprika
11 rdeča paprika
11 rumena paprika
11 jabolko
22 dcl oljčnega olja
0 šopek timijana
0 šopek majarona
0 sol
0 grobo mlet poper