Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

marmelada_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Marmelada iz breskev z žafranom

60 min
60 min

Breskve olupimo in narežemo na kocke. Posujemo jih s sladkorjem in vsujemo v visoki lonec. Pristavimo na ogenj in kuhamo 20 minut. Nato maso pretlačimo s paličnim mešalnikom in dodamo v malo tople vode namočeni žafran. Nalijemo v kozarce in jih zaprte postavimo v lonec z mrzlo vodo. Voda mora segati čez pokrove. Pristavimo na ogenj in počakamo tako dolgo, da se iz dna začnejo dvigati drobni mehurčki. Nato ogenj ugasnemo in kozarce pustimo v vodi, da se ta popolnoma ohladi. Marmelada je odlična, namazana na belem opečenem kruhu, pokapljanem z oljčnim oljem.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg očiščenih breskev
11 žlička žafrana
250250 g sladkorja
11 želin