Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

domac_sadni_kruh_naslovna_720x370.jpg
Mojca Polak

Jedel.bi recepti

Domač sadni kruh

720 min
720 min

Sadje zrežemo precej na debelo, polijemo ga z rumom in pokrijemo čez noč, da se napoji. Drugi dan napravimo iz beljakov sneg, vtepemo vanj sladkor in dodamo rumenjake. Ko je dobro razmešano, dodamo moko ter sadje. Naredimo štruco in jo počasi pečemo v pečici eno uro, da lepo porumeni.

Oglejte si recept na

Sestavine

0,60,6 kg orehov
2020 dag smokev
2020 dag olupljenih mandljev
1212 dag kandirane limone
2020 dag rozin
1,61,6 l ruma
2525 dag sladkorja
2727 dag moke